REGISTRACIJA

  |  

PRIJAVA

Beauty high-tech 2.0

Može li kućna radinost u kombinaciji s novim beauty gadgetima doista zamijeniti kliničke dermatološke tretmane?

Zbog pandemije virusa (koji odsad zovemo samo 19) primorani smo se samostalno brinuti o svome izgledu, no može li kućna radinost u kombinaciji s visokotehnološkim uređajima doista zamijeniti kliničke dermatološke tretmane?

Zbog obaveze fizičkog distanciranja mnogi od nas bili su primorani pozabaviti se svojom kožom kako znaju i umiju – kod kuće. Od depilacije vrućim voskom do bojenja kose (koje je katkad i loše završilo), čini se da nas nevolja doista čini kreativnijima, barem kada je riječ o njezi. Ipak, u trenutku ponovna otvaranja frizerskih i beauty salona u sekundi smo zaboravili da smo u razdoblju izolacije naučili ponešto o self-careu. Možda je najzanimljivije to što su posljedice fizičkog distanciranja vidljive u porastu popularnosti beauty high-tech uređaja za njegu kože. Prilagođavajući se “novom normalnom”, tehnološki beauty brendovi nude nam futurističke uređaje koji mogu sve: od reaktiviranja kolagena do pročišćavanja pora. No mogu li doista zamijeniti kliničke tretmane? Imamo odgovore…

BEAUTY HIGH-TECH 1

MASKE ZA TERAPIJU LED SVJETLOM

BEAUTY HIGH-TECH 3

CurrentBody Skin LED Light Therapy Mask, 2990 kn.

Maska CurrentBody Skin LED Light Therapy maska kombinira crvenu i (gotovo) infracrvenu LED svjetlost kako bi ublažila znakove starenja.

U čemu je fora?

“LED fototerapija koristi svjetla koja prodiru u kožu na različitim dubinama kako bi pomogla ciljano tretirati različite probleme na koži”, objašnjava dr. Lauren Hamilton. “Tretman je neinvazivan i prikladan za sve tipove kože.” Imajući to u vidu, vrijedi potražiti liječnički savjet ako imate neko problematično stanje.

Kako funkcionira?

Različita stanja tretiraju se različitim bojama. Crveno LED svjetlo može pomoći reaktivirati proizvodnju kolagena i tako pomladiti izgled kože. “Osim toga, pomaže smiriti upale i crvenilo”, kaže dr. Hamilton. “Infracrvena LED svjetlost može najdublje prodrijeti i ima protuupalna te anti-age svojstva, a pomaže i zacjeljivanju rana.” Plava se koristi za nepravilnosti problematične kože zbog antibakterijskih svojstava, a zelena za hiperpigmentacije i mrlje.

Profi alternativa?

”Profesionalni LED uređaji u klinikama jači su od onih kućnih”, ističe dr. Hamilton. No ako ih redovito upotrebljavate, koža će imati koristi od tretmana.

UREĐAJ ZA TONUS

BEAUTY HIGH-TECH 7

FOREO Bear, 2290 kn.

Novi na tržištu, FOREO Bear je jedan od najsigurnijih uređaja za tonus lica. Mjeri otpor kože na elektricitet i prilagođava intenzitet napona prema informacijama koje dobiva (tzv. anti-shock system) te tako eliminira bilo kakvu opasnost od elektrošoka.

U čemu je fora?

“Mikrostrujni uređaji za lice mogu djelovati na tonus mišića te napraviti efekt liftinga”, objašnjava Debbie Thomas, stručnjakinja za njegu kože i lasere. “Stimulacija će pojačati cirkulaciju, što pomaže u poticanju zdravijeg tena.” 

Kako funkcionira?

Ovi pametni uređaji emitiraju mikro električnu struju te potiču proizvodnju kolagena i elastina popravljajući kvalitetu kože. Osim toga, stimuliraju mišiće lica koji mogu učvrstiti konture.

Profi alternativa?

Iako mnogo poliklinika nudi jače mikrostruje za njegu lica, dr. Thomas kaže kako ćete redovitim korištenjem ovakvih uređaja postići kvalitetne rezultate. 

KUĆNI DERMAPLANING

BEAUTY HIGH-TECH 4

Dermaflash Luxe, 1500 kn.

Kod Dermaflash Luxe-a, oštrice za jednokratnu upotrebu mogu se umetnuti bez kontakta, a oštri je rub zbog sigurnosti u silikonskom štitniku.


U čemu je fora?

Mnogi misle da je riječ o tretmanu uklanjanja dlačica s lica, no to baš nije tako. Dermaplaning je intenzivan oblik pilinga. Kućni uređaji za dermaplaning obično koriste sterilne, precizno postavljene oštrice uz zvučne vibracije za nježno uklanjanje mrtvih stanica kože. Većina brendova dizajnirala ih je sa sigurnosnim blokatorom koji bi vas trebao spriječiti da idete preduboko. Osobe s kožnom infekcijom ili bilo kakvim oštećenjima na koži nisu kandidat za ovaj tretman pa ga izbjegavajte ako imate “erupcije”, koliko god male bile.

Kako funkcionira?

“Ovakvi uređaji s oštricama uklanjaju, odnosno briju gornji mrtvi sloj kože”, objašnjava Thomas. Koža je mekša, make up se nanosi glatko, a proizvodi za njegu mogu prodrijeti dublje.

Profi alternativa?

Ovakav tretman možete napraviti i u poliklinici, gdje se upotrebljava kvalitetna aparatura za piling. Kućni uređaji za dermaplaning također nude kvalitetan i siguran piling.


“USISIVAČ” PORA

BEAUTY HIGH-TECH 5

Sarah Chapman London Pro Pore Refiner, 1100 kn.

Možda najpoznatiji među usisivačima za pore, Sarah Chapman London Pro Pore Refiner koristi tri koraka za zagrijavanje i omekšavanje kože. Ultrazvučne vibracije čiste zagušene pore, a zatim usredotočeno usisavanje djeluje pročišćavajuće na sebum i nečistoće.

U čemu je fora?

Prema riječima slavne kozmetičarke Sarah Chapman (čije su klijentice, među ostalima, navodno Victoria Beckham i Meghan Markle), učinkovit usisivač pora oponaša učinak profesionalnih kliničkih metoda ekstrakcije te može pomoći u uklanjanju mitesera u udobnosti vlastitog doma.

Kako funkcionira?

Koristi tehnologiju sukcije kako bi odčepio pore, ali za njegovu upotrebu potrebno je odgovarajuće predznanje. “Uređaji sami nisu problem, nego način na koji se koriste”, objašnjava Thomas. “Svi to radimo – idemo sve dalje nadajući se što boljem rezultatu, ali na kraju pretjeramo.” Rizici uključuju modrice i slomljene kapilare pa je važno odvagnuti prednosti i nedostatke.

Profi alternativa?

“Profesionalna vakuumska ekstrakcija rješava duboka začepljenja i, kada se pravilno provede, ne bi trebala oštetiti kožu“, kaže Thomas. Kućni uređaji uklanjaju samo površinsku nečistoću iz pora, što je privremeno rješenje.I.P.